gordijnenhuis_nl
wonen

Uw huis opvrolijken met houten jaloezieën

Bent u ook toe aan iets nieuws in uw huis en helemaal klaar met die lelijke gordijnen of luxaflexen? Dan is een houten jaloezieën (ook wel luxaflexen of blinds genoemd) de perfecte oplossing voor u! In plaats van gordijnen die veel ruimte in beslag nemen nemen nemen deze houten luxaflexen weinig beslag in en zien ze er veel mooier uit met veel verschillende opties. 

Talloze opties voor elke smaak 

Omdat de houten jaloezieën van echt hout zijn gemaakt zijn er heel veel verschillende opties met betrekking tot kleuren en patronen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit brede blinds of juist hele dunne. Omdat er zoveel keuze is is er voor elk huis wel iets zowel voor modern ingerichte huizen als antiek. Alle houten blinds blokkeren het licht en zo kan je zelfs als het licht is nog lekker doorslapen. De blinds kunnen makkelijk geopend worden vaak met een draaibare stok maar sommige kan je zelfs openen met een afstandsbediening of je telefoon! 

Verschil hout en plastic 

De meeste goedkope blinds zijn nog van plastic maar dit heeft een paar nadelen. Plastic blinds zijn van nature niet heel breed en vergen dus heel veel losse blinds in plaats van de houten die breder zijn en dus minder nodig heeft voor hetzelfde raam. Dit ziet er zowel mooier uit en is makkelijker schoon te maken. De houten jaloezieën zijn wel iets duurder om te kopen maar zijn ook duurzaam en gaan langer mee dan de plastic variant.